elirov » Obsessions » union jack

union jack

Jeg er en merkverdig person. Det finnes ting jeg elsker, og det finnes ting jeg hater. Ingenting imellom. Jeg får alltid dilla på enkelte ting som preger livet mitt som epidemier til den grad at vennene mine får lyst til å drepe meg innimellom. Virkelig, de får lyst til ta en pistol til huet mitt og et tau rundt halsen min og en pute over trynet mitt så jeg holder kjeft.

Du skjønner, jeg elsker Storbritannia. Jeg elsker det så fantastisk høyt at det finnes ingen grenser. Men så er det slik at det er visse ting innenfor the UK som jeg får vekselsvis dilla på. Det har vært Harry Potter en lang periode, noe det forholdsvis er fortsatt, for jeg blir jo ikke akkurat kvitt dillaene mine heller. Det bare adderes og multipliseres hele tiden.Man kan jo spørre seg hva det er med England som jeg synes er så fantastisk. Er det de små, søte landlige husene ved store gressletter, er det de store byene med vidunderlig arkitektur, er det det imponerende monarkiet, er det de herlige britene, er det all teen eller er det fordi alle mennesker jeg elsker (som jeg dessverre aldri har møtt) er derfra? JA til alt sammen. Jeg elsker alt som har med Storbritannia å gjøre, jeg fylles av en indre lykke som er helt uforståelig for andre enn meg selv.Jeg er født på totalt feil sted til totalt feil tid. Jeg skulle bodd i England på slutten av 1700-tallet, DA hadde jeg vært lykkelig (med mindre jeg hadde vært fattig, men det hadde jeg nok ikke). Vet du hva som hadde vært perfekt? Å leve presis som de gjør i Sense and Sensibility (Fornuft og Følelse) av Jane Austen. Hvor perfekt hadde ikke livet mitt vært da?

Ja, for det er faktisk ikke nåtidens England jeg elsker aller mest (selvom jeg elsker det til en enorm stor grad). Det er gamle England. 17 - og 1800-tallet. Den tiden alle var så pene i så pene klær og oppførte seg pent og drakk pen te og omtalte hverandre med pene etternavn som Dashwood, Benton og Willoughby og het pene ting som Marianne, Catherine og Elizabeth. Da jenter ble sett på som noe urørt og vakkert og guttene var mer fiksert på kjærlighet.

For ikke å glemme aksenten, noe som er det vakreste av alt. England hadde ikke vært England uten aksenten, og jeg prøver så godt jeg kan å snakke britisk istedenfor Amerikansk. Nå har jeg faktisk gjort det så lenge at jeg synes det er supervanskelig å snakke Amerikansk. Og det gjør meg lykkelig. Og her kommer et veldig godt poeng i min britiske kjærlighetspreken:
 

Listen over fantastiske personer er også betydelig større i the UK enn i USA. Ta for eksempel Adele, Katie Melua, Helena Bonham Carter, Emma Thompson, Kate Winslet, Alan Rickman, Emma Watson, Rupert Grint, Daniel Radcliffe, Tom Felton, Joss Stone, Jane Austen, Hugh Grant, the Beatles og supermange andre band, JK Rowling, John Cleese og utrolig mange flere. Og så har vi listen over fantastiske mennesker i USA: Johnny Depp (som skal flytte til London, ENGLAND nå) og Tim Burton (som bor i London, England).

Så som du ser så er Storbritannia mer fantastisk. Rett og slett.


Som jeg sa tidligere, så legges det nye ting på hva jeg har dilla på hele tiden. Nå har jeg fått et nytt tilskudd i min dilla på the UK, nemlig Jane Austen, både bøkene og filmene. Hvorfor jeg synes det er så fantastisk er vel åpenbart fordi Jane Austen levde på 17- 1800-tallet og skrev bøker som omhandlet den perioden. Stemningen er så fantastisk, og har dere sett noen av filmene hennes, som for eksempel Pride and Prejudice (Stolthet og Fordom) eller Sense and Sensibility (Fornuft og Følelse), så skjønner dere kanskje hva jeg mener og hvorfor jeg elsker det så høyt.Åh, England. <3 Du har ingen idé over hvor lang tid det har tatt å skrive dette innlegget. Det er fordi det er så vanskelig å sette ord på hvor høyt jeg virkelig elsker det, hvor utrolig fascinert og inspirert jeg er. Heldigvis skal jeg studere i London etter jeg er ferdig på VGS. Jeg kommer til å være helt beruset på lykke der nede 24/7. Sånn helt seriøst.

# deler du litt av den samme kjærligheten for Storbritannia som meg? (er du like ille, er du gal)

  • 06.jun.2011 kl.22:26 i Obsessions
  • 20 horer
  • Permalink

20 horer

Mathias W - Foto og hverdags bloggen

06.jun.2011 at 22:27 o'clock

jeg vil flytte til tønsberg! er det langt unna horten?

saygodbye

06.jun.2011 at 22:32 o'clock

hytte på tjøme btw, liker inlegget veldig godt !

sv; takk for kommentar :)

Kevin Casey

06.jun.2011 at 23:27 o'clock

En grunn til at Storbritannia (og resten av verden) ikke var super på 17- og 1800-tallet: utedoer og ikke noe dopapir! :O

Ellers kan jeg ikke si meg uenig med innlegget.

I have dreams

07.jun.2011 at 00:36 o'clock

jeg er blitt veldig glad i dette landet selv, etter at jeg flyttet hit. og det er nok de grønne frodige engene jeg har lagt min elsk på, de fortryllende skogene og de koselige landsbyene, og alt det vakre fredelige landet rundt..

tenker ofte selv at jeg kunne tenkt meg å leve her på slutten av 1700-tallet, men det var nok ikke bare bare, hadde man vokst opp rik hadde nok hatt sine fordeler, men hva med de som var fattige? og hva med alle de som ble syke grunnet altfor lite medisinsk kunnskap?

jeg forstår hvor fristelsen ligger for jeg føler selv det var en helt magisk tid hvor alt hadde en viss eleganse, en viss mystikk, ikke slik det er nå lenger..

Kristina Horpestad

07.jun.2011 at 08:44 o'clock

Sykt bra innlegg! Ja, England er fantastisk. Etterhvert som jeg har studert mer og mer engelsk er jeg bare blitt mer og mer forelsket i aksenten dems! NYDELIG <3

The face

07.jun.2011 at 10:52 o'clock

SV: Det var bare en drøm

vilde-kristin

07.jun.2011 at 11:00 o'clock

sv: du skjønner han hadde 3 sykdommer og han fikk et anfall i det jeg skulle si god natt til han så angrep han meg siden han fikk anfall. les innlegget lenger nede på bloggen min.

The face

07.jun.2011 at 11:01 o'clock

SV: satser på det jeg også!

hasby - kommenterer tilbake :-)

07.jun.2011 at 11:14 o'clock

Fin blogg :-)

Elisabethhedda-kommenterer alltid tilbake

07.jun.2011 at 11:24 o'clock

Kjempe fin blogg, og jaaa, elsker dette landet :)

Anna og Sanne!

07.jun.2011 at 13:35 o'clock

SC; hehe, nei hun heter ikke wailder. Men vi kaller henne det. Hun heter Vilde. Og bloggen hennes er waiilder.blogg.no, skjønner at du kanskje trodde det:)

Heidi Rønning

07.jun.2011 at 13:57 o'clock

Det finnes ikke noe mer fortryllende enn å få se Jane Austen-filmer alene i sofaen. Synes jeg. Hvis jeg har noe å spise samtidig blir det ekstra bra. Også må man selvsagt drikke te til. Men helt ærlig, jeg forstår fasinasjonen din godt!

< ak 3

07.jun.2011 at 14:10 o'clock

Har selv bodd i England i et år, i Oxford. Elsker virkelig England!
Pent skrevet :) Er nok ikke like opptatt av Storbritannia som deg nei, har faktisk aldri vært der (bortsett fra på flyplassen på Heatrow). Men ønsker veldig å reise til London en gang :D

Kamilla Aabø kommenterer tilbake

07.jun.2011 at 14:31 o'clock

fine bilder<3

takk for kommentar

May Christin

07.jun.2011 at 15:04 o'clock

Vet ikke hva jeg syntes om Storbritannia generelt, etter som jeg bare har vært i London. Likevel ELSKER jeg London, og hver gang jeg skal dra på ferie til et nytt sted ender det alltid med London igjen (a)... Liker alle de søte husene i England da, også te!

sachapuuus

07.jun.2011 at 23:09 o'clock

flott at du liker england og det blir da din mening, men min derimot...

Oh, say! can you see by the dawn's early light

What so proudly we hailed at the twilight's last gleaming;

Whose broad stripes and bright stars, through the perilous fight,

O'er the ramparts we watched were so gallantly streaming?

Elise da

07.jun.2011 at 23:19 o'clock

sachapuuus: Eh.. USA ja. Jeg foretrekker heller..

God save our gracious Queen,

Long live our noble Queen,

God save the Queen!

Send her victorious,

Happy and glorious,

Long to reign over us,

God save the Queen!

Chalotte

08.jun.2011 at 12:50 o'clock

Takk for komentaren jeg fikk til min nye blogg

Maria

08.jun.2011 at 18:01 o'clock

Åh, har du sett ferdig Stolthet og Fordom? :D

Driv horeri

Elise da

Elise da

16, Tønsberg

Elise. Kul. Fresh. Den glade amatør. Følg med på bloggen min, så får du en bedre beskrivelse av meg enn det jeg presterer å fortelle i fem setninger. Jo, også er jeg liberal og styremedlem i Vestfold Unge Venstre. :)) Fordi liberalt er KULT!

Follow me on Spotify free counters

Categories

Old posts

hits